Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Πρώτη συζήτηση HealthWorld 2020 Series: Με αφορμή τον COVID-19, σημαντικά τα εμβόλια στη στήριξη του σύγχρονου τρόπου ζωής

Πρώτη συζήτηση HealthWorld 2020 Series: Με αφορμή τον COVID-19, σημαντικά τα εμβόλια στη στήριξη του σύγχρονου τρόπου ζωής

«Ο  κόσμος ‘έκλεισε’ από μια ξαφνική πανδημία που ίσως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα με τα επιστημονικά εργαλεία που διαθέτουμε σήμερα». Αυτό υποστήριξε ο Dr. George Pavlakis, Chief, Human Retrovirus Section, Vaccine Branch, Center for Cancer Research National Cancer Institute στις ΗΠΑ, στην πρώτη one-to-one Discussion HealthWorld 2020 Series, στο πλαίσιο των ψηφιακών εκδηλώσεων AmChamGr Digital Talks & Events που πραγματοποιεί το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όπως εξήγησε αναλυτικά ο Dr. Pavlakis,  ο SARS-CoV-2 είναι ένας  καινούριος ιός, ο οποίος προκαλεί στον άνθρωπο νέα σύνδρομα ή θάνατο, και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανοσία τον κάνει να μεταδίδεται αστραπιαία παγκοσμίως. Τόνισε τη συμβολή των εμβολίων στη στήριξη του σύγχρονου τρόπου ζωής, ενώ όπως υποστήριξε χρειάζεται πολύς χρόνος για την ασφαλή ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων κάθε είδους. Ο Dr. Pavlakis αναφέρθηκε στη διαχείριση της κρίσης παγκόσμια, υποστηρίζοντας τη λήψη των περιοριστικών μέτρων σε πολλά κράτη, έτσι ώστε να ενημερωθούν καλύτερα για τη συμπεριφορά του ιού και να προετοιμαστούν καλύτερα σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα.

Ο καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Β’ Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία», αναφέρθηκε στο success story της Ελλάδας, που με ταπεινότητα και γνωρίζοντας τις δυνατότητές της εφάρμοσε έγκαιρα  τα μέτρα, σε αντίθεση με χώρες που πλήρωσαν με υψηλό τίμημα σε ανθρώπινες ζωές την αλαζονεία τους. Επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο αποτελεί την πιο αποτελεσματική και την πιο οικονομική αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Τέλος, ο κ. Σκουτέλης τόνισε την υπερπροσπάθεια και την άμεση ανταπόκριση των Ελλήνων ιατρών, που πολύ έγκαιρα (από την αρχή της πανδημίας) συνειδητοποίησαν ότι έχουν να κάνουν με έναν νέο, άγνωστο και πολύ ύπουλο εχθρό.

Τη συζήτηση συντόνισε η Νατάσα Σπαγαδώρου, Health Correspondent του CNN Greece. Στο τέλος απαντήθηκαν ερωτήσεις του κοινού.

Δείτε μαγνητοσκοπημένη την 1st one-to-one Discussion ΕΔΩ.

Check Also

Πώς επιδρά ο SARS-CoV-2 σε εγκύους, νεογνά και πλακούντα

Οι έγκυες γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν …