Αρχική / Επικαιρότητα / Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα απόλυσης μη εμβολιασμένων εργαζομένων

Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα απόλυσης μη εμβολιασμένων εργαζομένων

Δεν τίθεται θέμα απόλυσης μη εμβολιασμένου εργαζόμενου τόνισε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο στην τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να λάβει τις αποφάσεις της, ζυγίζοντας τα πράγματα με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, απασχολεί και άλλες χώρες, κατατίθενται όλες οι απόψεις», σχολίασε η κα Πελώνη.

Ως προς τη χρονική στιγμή κατά την οποία επιχειρηματίες στην εστίαση ή στον τουρισμό θα μπορούν να υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους, επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής. «Ήδη έχουμε πει κάποια πράγματα σχετικά με τις διευκολύνσεις προς εμβολιασμένους και πώς αυτό θα καταστεί εφικτό. Θα γίνει μια άλλη συζήτηση, όταν όλος ο ενήλικος πληθυσμός έχει πρόσβαση σε εύλογο χρονικό διάστημα στο εμβόλιο που επιθυμεί. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα συζητήσουμε ποιες διευκολύνσεις θα είναι αυτές ή τι κίνητρα πρέπει να δοθούν», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ως προς τη διάθεση των self tests, αυτή έχει διασφαλιστεί για τον Ιούνιο σε όλη την Επικράτεια. «Υπάρχει συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέχρι τις 19 Ιουνίου. Σεβόμαστε τη συνδρομή των φαρμακοποιών, ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι», είπε.

Check Also

Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών: Τρεις επιστημονικές εταιρείες αναδεικνύουν την αξία του εμβολιασμού

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών (24 – 30 Απριλίου 2024), εκπρόσωποι της Ελληνικής …