Αρχική / Επικαιρότητα / Παρατείνονται τα μέτρα για τις παραλίες – Πιθανή η παράταση απαγόρευσης και των πανηγυριών

Παρατείνονται τα μέτρα για τις παραλίες – Πιθανή η παράταση απαγόρευσης και των πανηγυριών

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες, ενώ όπως ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση των πανηγυριών να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B’ 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β’ 2704), παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 31.7.2020.

Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, υπογράμμισε τη σημασία της ατομικής ευθύνης και της συμμόρφωσης στα μέτρα, προσθέτοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι καθημερινά στον δρόμο, ενώ και οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς. Μάλιστα, ζήτησε από τους πολίτες να αντιδρούν εάν παρατηρούν ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται, υπενθυμίζοντας ότι λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 για καταγγελίες.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης συμπλήρωσε πως δεν θα επαναληφθεί ένα γενικό lockdown, αλλά θα ληφθούν μέτρα τοπικής κλίμακας όπου χρειαστεί. «Δεν θέλουμε να πατήσουμε φρένα πουθενά στην Οικονομία μας», σχολίασε.

Check Also

Πώς επιδρά ο SARS-CoV-2 σε εγκύους, νεογνά και πλακούντα

Οι έγκυες γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν …