Αρχική / Επικαιρότητα / Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Παράταση του lockdown για μια εβδομάδα μετά τις 30 Νοεμβρίου, δηλαδή έως τις 7 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν, παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, και ώρα 06.00 το πρωί».

Υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό, λέγοντας ότι «ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα, σε σχέση με τον πληθυσμό τους, είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

Εν όψει, δε, της γιορτής του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου, κ. Πέτσας τόνισε: «Για την Πάτρα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν με την οικογένειά τους. Κάνουμε έκκληση να μη γίνει μία ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

Check Also

Υψηλός κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 λόγω διαδοχικών παραλλαγών της Omicron

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει …