Αρχική / Επικαιρότητα / Λιανεμπόριο και εστίαση: Ποιες οι ημερομηνίες ενδεχόμενου ανοίγματος

Λιανεμπόριο και εστίαση: Ποιες οι ημερομηνίες ενδεχόμενου ανοίγματος

Έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο το πρωί (17 Μαρτίου) η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να εξετάσει, βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης, το πότε θα αρχίσει η σταδιακή άρση του lockdown και το άνοιγμα της αγοράς. Καθώς η κούραση από το παρατεταμένο lockdown είναι εμφανής σε όλους, οι πολίτες τείνουν να μην τηρούν πλέον τα μέτρα, με αποτέλεσμα τελικά να αυξάνονται τα κρούσματα, αντί να μειώνονται.

Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που οι εισηγήσεις που δέχεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου τόσο από επιστήμονες όσο και από στελέχη της κυβέρνησης, αφορούν στην τήρηση του αρχικού σχεδίου για μερική άρση των μέτρων στο λιανεμπόριο και την εστίαση.

Ως προς το λιανεμπόριο, στην κυβέρνηση φέρονται να εξετάζουν την περίπτωση να προχωρήσουν κανονικά σε άνοιγμα στις 22 Μαρτίου, αλλά μόνο με click away και click in shop, σε καταστήματα υποδημάτων και ένδυσης.

Εάν μέχρι τότε έχει αρχίσει να καταγράφεται και σταδιακή πτώση των κρουσμάτων, υπάρχει το ενδεχόμενο στις 29 Μαρτίου να λειτουργήσει κανονικά το λιανεμπόριο με sms στο 13032, με χρονικό περιθώριο τριών ωρών ανά άτομο και περιορισμένο αριθμό ατόμων μέσα στα καταστήματα.

Ως προς την εστίαση, οι αρχικές σκέψεις ήταν να ανοίξει μόνο σε εξωτερικούς χώρους γύρω στα μέσα Απριλίου, γεγονός που “πάγωσε” όμως μετά την αύξηση των κρουσμάτων που επακολούθησε. Πλέον οι αρμόδιοι φέρονται να εξετάζουν την περίπτωση να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο άνοιγμα γύρω στις 19 Απριλίου, όταν πλέον ο καιρός θα έχει καλυτερεύσει και ο αριθμός των εμβολιασμένων θα είναι αρκούντως αυξημένος.

Check Also

Πώς επιδρά ο SARS-CoV-2 σε εγκύους, νεογνά και πλακούντα

Οι έγκυες γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν …