Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η DEMO ABEE στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο

Η DEMO ABEE στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο

Η φαρμακοβιομηχανία Demo ΑΒΕΕ συμμετείχε στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athens Hilton, και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Το 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς επιτυχημένων πανελλήνιων συνεδρίων, έχοντας πλέον καθιερωθεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό γεγονός στα δρώμενα της πνευμονολογικής κοινότητας. Το τελικό πρόγραμμα αποτέλεσε ένα συνδυασμό παρουσιάσεων και σχολιασμού-συζήτησης των νέων δεδομένων και εξελίξεων, τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε κλινικό επίπεδο.

Οι πνευμονολόγοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εκθετήριο της εταιρείας και να ενημερωθούν για το portfolio της στον χώρο της Πνευμονολογίας. Η DEMO διαθέτει θεραπείες που αφορούν σπάνιες παθήσεις, όπως η πνευμονική υπέρταση και η εκ γενετής έλλειψη α-1 αντιθρυψίνης, δύο πολύ σοβαρές και σπάνιες παθήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε, μάλιστα, η ενημέρωση των ειδικών γύρω από την θεραπευτική προσέγγιση ασθενών που πάσχουν από ανεπάρκεια ή/και έλλειψη α1-αντιθρυψίνης, στους οποίους η περίσσεια σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται “ελαστάση” προκαλεί σε βάθος χρόνου την καταστροφή του πνευμονικού ιστού.

Για τους ασθενείς αυτούς, η DEMO διαθέτει θεραπευτικό σκεύασμα, καθώς εισάγει και προωθεί σκεύασμα υποκατάστασης α1-αντιθρυψίνης, με αποτέλεσμα σήμερα σημαντικός αριθμός ασθενών να λαμβάνει τη θεραπεία αυτή με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η χορηγία της DEMO εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσης στη συνδρομή της προσπάθειας της επιστημονικής κοινότητας, ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την πρόοδο των επιστημονικών επιτευγμάτων στον τομέα των φαρμάκων.

Check Also

«Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα»: Η DEMO ABEE ανακοίνωσε επενδυτικό πλάνο αξίας 356 εκατ. ευρώ για το 2021-2027

Την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της βιομηχανίας φαρμάκων κ. Δημήτρη Δέμο, …