Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Αθηναίων: Κλείνει τα Δημοτικά Γυμναστήρια και Κολυμβητήρια

Δήμος Αθηναίων: Κλείνει τα Δημοτικά Γυμναστήρια και Κολυμβητήρια

Σειρά προληπτικών μέτρων, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των Δημοτικών Γυμναστηρίων, καθώς και για 14 ημέρες η αναστολή της λειτουργίας των Δημοτικών Κολυμβητηρίων. Από την απόφαση για τα κολυμβητήρια εξαιρούνται οι προγραμματισμένες προπονήσεις (σε Γουδή και Σεράφειο), καθώς και οι αγώνες υδατοσφαίρισης (Γουδή), εφόσον στον αγωνιστικό χώρο δεν βρίσκονται περισσότερα από εξήντα άτομα. Επιπλέον, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου Στίβου Γκράβας, καθώς και των Ακαδημιών του ΟΠΑΝΔΑ και του προγράμματος «Αθλοπαιδιές».

Για τους υπόλοιπους ανοικτούς και κλειστούς δημοτικούς χώρους άθλησης, ισχύει ό,τι αναφέρει για την επικράτεια η σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου.

Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιεί καθημερινή απολύμανση στους κλειστούς αθλητικούς χώρους και στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων και των ανοιχτών κέντρων.

Παράλληλα, ανεστάλησαν για τις επόμενες 14 ημέρες: Η λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, όλες οι μετασχολικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στα σχολεία του Δήμου τις απογευματινές ώρες και τα σαββατοκύριακα, καθώς και τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για παιδιά 6-12 ετών και ευπαθείς ομάδες (ΑMEA) που διεξάγονται στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του ΟΠΑΝΔΑ.

Check Also

Αύξηση περιστατικών κορονοϊού παγκοσμίως: Τι συμβαίνει με την υποπαραλλαγή JN.1

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η …