Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Φλόγα»: 330 παιδιά στην Ελλάδα νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο

«Φλόγα»: 330 παιδιά στην Ελλάδα νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

  • 330 παιδιά στην Ελλάδα νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο
  • 35.000 παιδιά στην Ευρώπη νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο
  • 4 στα 5 παιδιά γίνονται καλά
  • 2 στους 3 survivors αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα ιατρικής φύσεως στην πορεία της ζωής τους
  • Η συχνότητα νόσησης είναι 14 στα 100.000 παιδιά
  • Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν 500.000 survivors

Η κ. Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος της Φλόγας, εξηγώντας το έργο του Συλλόγου και τον τρόπο με τον οποίο στηρίζει τη δημόσια υγεία, ανέφερε: «Ο στόχος μας είναι να φέρουμε την Ευρώπη στη χώρα μας, αντί να πηγαίνουμε εμείς σε αυτήν για καλύτερη φροντίδα. Βασική επιδίωξή μας είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε για τη θεραπεία των παιδιών μας από διεθνείς συνεργατικές ομάδες, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στο εξωτερικό για μια δεύτερη γνώμη».

Στη συνέχεια, η κ. Σοφία Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) και Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΤΑΟ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» μίλησε για τις νεότερες εξελίξεις της ιατρικής στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Αναφέρθηκε σε νέες θεραπευτικές μεθόδους και στη βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης, και όπως δήλωσε: «Η επιστημονική κοινότητα γενικότερα, και οι Έλληνες επιστήμονες ειδικότερα, έχουμε και τη γνώση, αλλά και τα όπλα για τις μάχες που δίνουμε για την αύξηση των ποσοστών ίασης των παιδιών μας, με παράλληλη έμφαση στην υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής τους».

Τέλος, τον λόγο πήρε η κ. Γεωργία Κόκκινου, Αντιπρόεδρος της Φλόγας, η οποία μίλησε για τη δράση της Φλόγας στην Ευρώπη. Ενημέρωσε σχετικά με τη συνεργασία της Φλόγας με άλλους φορείς και συλλόγους, μέσα από την Childhood Cancer International και τους επιδιωκόμενους στόχους, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα έργα που συμμετέχει η Φλόγα. Όπως τόνισε, «οι εκπρόσωποι των ασθενών δικαιούμαστε και πρέπει να έχουμε ισότιμο ρόλο και συμμετοχή σε οποιανδήποτε σχεδιασμό μας αφορά».

Check Also

Αντίθετη η «Φλόγα» με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Παιδο-ογκολογικό Κέντρο «Ελπίδα»

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη Σύσταση Νομικού …