Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Του… Σισμανογλείου γίνεται μεταξύ εργαζομένων και Πολάκη

Του… Σισμανογλείου γίνεται μεταξύ εργαζομένων και Πολάκη

Πυρ και μανία οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σχετικά με τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τους «παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτηση των εργαζομένων:

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε και καταγγέλλει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, οι οποίοι χωρίς αισχύνη και ήθος, ο μεν πρώτος ενεργώντας με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», θέλησε να παύσει από τα καθήκοντά του προϊστάμενο τμήματος, παραβιάζοντας κάθε νόμιμη διαδικασία. Ο δε δεύτερος κατηγορεί τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο ως “παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια… που θα τα κόψουν όλα!”.

Φαίνεται ότι τόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου, όσο κι ο αναπληρωτής Υπουργός, δημιουργούν “προβοκάτορες” εργαζόμενους, με στόχευση να καλύψουν τη δική τους πολιτική ανεπάρκεια στον Τομέα Υγείας που βαίνει προς ιδιωτικοποίηση, όπως επιτακτικά απαιτούν οι θεσμοί-δανειστές, ακολουθώντας ως άξιοι συνεχιστές της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μας γνωρίζετε κ. Πολάκη; Μας έχετε δει να ιδρώνουμε, να δίνουμε τη ζωή μας, να μη μπορούμε να ορίσουμε το σώμα μας από την εξουθένωση; Μας έχετε δει, κ. Πολάκη, να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για το σεντόνι, τη μαξιλαροθήκη, την κουβέρτα, το κρεμοσάπουνο, τις χειροπετσέτες, τα γάντια, τον χαλασμένο ιατρο-τεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία συνέχεια μας τονίζει ότι οι οικονομικοί πόροι για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου είναι περιορισμένοι; Δεν μας έχετε δει κ. Πολάκη.

…Η αλήθεια είναι:

  • Υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου
  • Περικοπές υλικών
  • Καθυστέρηση μηνών των εξωσυμβατικών παραγγελιών
  • Κάτω από τα ασφαλή όρια στελεχωμένο με προσωπικό Νοσοκομείο σε όλες τις Υπηρεσίες του
  • Εργαζόμενοι εξουθενωμένοι, κουρασμένοι, πνιγμένοι στις βάρδιες, αλλά δίπλα στον άρρωστο
  • Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παλαιός, που δεν έχει ανανεωθεί τα τελευταία χρόνια
  • Καρέκλες σχισμένες, στρώματα ακατάλληλα, ασανσέρ χαλασμένα

…Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής Υπουργός, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνει ότι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο έχει ταμειακό διαθέσιμο πάνω από 5.000.000 ευρώ.

Να, λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό, η Διοίκηση να καλύψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις του νοσοκομείου, που τόσο καλά γνώριζε ότι υπήρχαν και δεν φρόντιζε να καλυφθούν

Check Also

Πλεύρης: Τρομοκρατική η επίθεση στο Σισμανόγλειο – Θα αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές

«Εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα …