Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν τις 7.000, μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες, κατά τις οποίες είχαν ξεπεράσει τις 6.000 (6.700 την Τρίτη και 6.150 χτες, Τετάρτη).
Επιδημιολογικά επιβαρυμένες εμφανίζονται να είναι άλλες τέσσερις περιφερειακές ενότητες, περνώντας στο επίπεδο 4. «Κόκκινες περιοχές» είναι πλέον η Ροδόπη, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Δυτική Αττική.
Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι οι περιοχές που «κοκκινίζουν» εμφανίζουν και χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Πιο συγκεκριμένα: Η Ροδόπη έχει εμβολιαστική κάλυψη 52,1%, η Κοζάνη 53,7%, η Φθιώτιδα 50,4% και η Δυτική Αττική 43,46%Remaining Time-0:00
Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας είναι κυριολεκτικά «στα κόκκινα», καθώς από τις 50 περιφερειακές ενότητες συνολικά, οι 27 βρίσκονται στο επίπεδο 4. Σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα είναι κόκκινη, με μόνη εξαίρεση την «πορτοκαλί» Φλώρινα.
Οι 17 πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, οι οποίες βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο», είναι συγκεκριμένα: Άγιο Όρος, Λάρισα, Μαγνησία, Κιλκίς, Ημαθία, Έβρος, Πιερία, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Αχαΐα και Καβάλα.
Αν και «στο κόκκινο» επίπεδο ανησυχίας, αλλά κάπως πιο ελεγχόμενα επιδημιολογικά είναι: τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, η Ροδόπη, η Χαλκιδική, η Καστοριά, η Καρδίτσα, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Δυτική Αττική.
Στο «πορτοκαλί» (3ο επίπεδο) βρίσκονται: ο Δυτικός τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, η Κορινθία, η Φωκίδα, η Αιτωλοακαρνανία, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Φλώρινα, η Αργολίδα, η Λακωνία,η Βοιωτία, η Ευρυτανία, η Εύβοια και η Ηλεία.
Στο «κίτρινο» (2ο επίπεδο) βρίσκονται: ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, ο Νότιος Τομέας Αθηνών, το Λασίθι, τα Χανιά και η Άρτα. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι «κίτρινες» περιοχές παρουσιάζουν ποσοστό εμβολιασμού άνω του 55%.
Δεν υπάρχει καμία «πράσινη» περιοχή στη χώρα.