Αρχική / Επικαιρότητα / Τηλεδιάσκεψη για τα περιοριστικά μέτρα την Πρωτοχρονιά – Στο ίδιο μήκος κύματος με τα Χριστούγεννα

Τηλεδιάσκεψη για τα περιοριστικά μέτρα την Πρωτοχρονιά – Στο ίδιο μήκος κύματος με τα Χριστούγεννα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί κυβερνητική τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, με σκοπό να εξεταστεί το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων, εν όψει της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, το σχέδιο θα κινείται στο ίδιο πλαίσιο με εκείνο των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου, κατά τις οποίες εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Με λίγα λόγια, αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς. Με αυτό το δεδομένο, αποφασίστηκε να επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ‘Αγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Check Also

Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη εν όψει του επερχόμενου καύσωνα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Υφυπουργός Υγείας …