Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Σύμφωνο Συνεργασίας για ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα»

«Σύμφωνο Συνεργασίας για ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα»

Την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας, με παράλληλη στήριξη των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, προβλέπει το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Πέτρο Γαλάτουλα. Το σύμφωνο συνυπέγραψε και ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Κουβελάς.

Το συγκεκριμένο σύμφωνο, ανάλογο με εκείνο που υπεγράση πρόσφατα και στο Μόντρεαλ, δίνει τη δυνατότητα στους ομογενείς της Νέας Υόρκης να επωφελούνται των ιατρικών δομών της Ελλάδας, μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας, ενώ παράλληλα θα στηριχθεί το έργο της Ομοσπονδίας κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, «Το συγκεκριμένο σύμφωνο συνεργασίας αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών που έχουμε ξεκινήσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να ενισχύσουμε τον Τουρισμό Υγείας στη χώρα μας. Η Αυτοδιοίκηση, με ισχυρό σύμμαχο την επιστημονική κοινότητα της χώρας, ανοίγουν τον δρόμο για την εθνική ανάπτυξη, που είναι το απόλυτο ζητούμενο σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε».

O κ. Πατούλης τόνισε, επίσης, ότι ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα και συμβάλλει στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την αξιοποίηση του σημαντικού ιατρικού μας δυναμικού. «Η χώρα μας δεν πρέπει να μείνει κλεισμένη στο καβούκι της. Αν θέλουμε να την οδηγήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης, οφείλουμε να δράσουμε με στόχο την τόνωση της εξωστρέφειας της, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων του συγκεντρωτικού κεντρικού κράτους. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά», κατέληξε.

Check Also

Επιδημίες του χειμώνα: Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και, αντίστοιχα, και κατά του Covid- …