Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στρατηγική συνεργασία AstraZeneca και Ιnnovis Pharma για προώθηση σκευάσματος για τον Διαβήτη

Στρατηγική συνεργασία AstraZeneca και Ιnnovis Pharma για προώθηση σκευάσματος για τον Διαβήτη

Οι εταιρείες AstraZeneca και Innovis Pharma ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την από κοινού προώθηση σκευάσματος για τη θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2. Μέσω της στρατηγικής αυτής συνεργασίας, οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν πράξη το κοινό τους όραμα για την προσφορά στους Έλληνες ασθενείς με ΣΔτ2 θεραπευτικών επιλογών στην κατηγορία των SGLT2 αναστολέων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

«Στην AstraZeneca διευρύνουμε τα όρια της επιστήμης, με στόχο την ανακάλυψη καινοτόμων θεραπειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η θεραπευτική κατηγορία του καρδιο-νεφρο-μεταβολικού συνδρόμου αποτελεί μια από τις τρεις στρατηγικές προτεραιότητες της AstraZeneca. Επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών με ΣΔτ2, παρέχοντας εξελιγμένα φάρμακα. Με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Innovis Pharma μοιραζόμαστε τον κοινό μας στόχο να προσφέρουμε στους Έλληνες ασθενείς με ΣΔτ2 περισσότερες θεραπευτικές επιλογές», σημείωσε με αφορμή τη συνεργασία αυτή η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος και Κύπρου, κα Έλενα Χουλιάρα.

Ο δε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Innovis Pharma, κ. Μάκης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία των δύο εταιρειών ανοίγει νέες δυνατότητες για μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα και οφέλη, τόσο για την επιστημονική κοινότητα, όσο και για τους Έλληνες ασθενείς με ΣΔτ2. Με την κοινή μας προσπάθεια φιλοδοξούμε να προσφέρουμε περισσότερο αποτελεσματικές και κλινικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές επιλογές στους Έλληνες επαγγελματίες υγείας και να αλλάξουμε το πρόσωπο της σύγχρονης περίθαλψης των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη».

Check Also

Ποια είναι η καλύτερη φυσική δραστηριότητα για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2;

Στο πρόσφατο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Diabetes Care δημοσιεύθηκε μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση τυχαιοποιημένων …