Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Πυρά κατά Υπουργείου Υγείας από ΙΣΘ και Εξαδάκτυλο για το «Παπαγεωργίου»

Πυρά κατά Υπουργείου Υγείας από ΙΣΘ και Εξαδάκτυλο για το «Παπαγεωργίου»

«Kαλά θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση και το ελληνικό δημόσιο να μην απαξιώνoυν την ιδιωτική πρωτοβουλία και την εθνική προσφορά των αδελφών Παπαγεωργίου…», δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Το “Παπαγεωργίου” δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια, με σύμβαση μεταξύ των δωρητών Παπαγεωργίου και του ελληνικού δημοσίου, και αναγνωρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια από το σύνολο του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου», τονίζει σχετική ανακοίνωση του ΙΣΘ.

Και συνεχίζει: «Το αρμόδιο Υπουργείο που χειροκροτεί δωρεές του Ιδρύματος Νιάρχος (και ορθά πράττει), την ίδια ώρα υπονομεύει το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, το οποίο αδικαιολόγητα και πονηρά θέλει να ποδηγετήσει. Θα προτείναμε στην ηγεσία του Υπουργείου να υποστηρίξει τα άλλα νοσοκομεία, ώστε να αναβαθμιστούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά, μήπως και έτσι λυθούν τα αμέτρητα προβλήματα ασφαλισμένων και φορολογουμένων».

Σύμφωνα με τον ΙΣΘ, οι κόντρες –κομματικές, πολιτικές ή προσωπικές– δεν αφορούν την κοινωνία, ούτε τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό και ο Σύλλογος ζητά ο κανονισμός που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες, να συνεχίσει να ισχύει.

«Κάτι δοκιμασμένο δεν το θέτεις υπό αμφισβήτηση ή υπό κατάργηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, για να τονίσει στη συνέχεια ότι «Το μήνυμα και ο συμβολισμός από την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου είναι ισχυρότερα στοιχεία στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα, η οποία θα χρειαστεί ανάλογες πράξεις από ιδιώτες και ευεργέτες για “να σταθεί στα πόδια της”».

Check Also

Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»: Ποια η κατάσταση με τους αναισθησιολόγους σήμερα

Καθώς η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων  …