Αρχική / Επικαιρότητα / Προσωπικός γιατρός: Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειάζεται να πληρώνει ο ασφαλισμένος

Προσωπικός γιατρός: Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειάζεται να πληρώνει ο ασφαλισμένος

Ο προσωπικός γιατρός θα εφαρμοστεί πλήρως σε όλη τη χώρα από τις αρχές του 2023 και θα είναι, κατά βάση, δωρεάν για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, οι πολίτες θα χρειάζεται να καταβάλουν το αντίτιμο της επίσκεψης.

Συγκεκριμένα, όταν ο προσωπικός γιατρός χρειαστεί να κάνει κατ’ οίκον επίσκεψη, ο ασθενής θα πληρώνει κανονικά. Η επίσκεψη καθορίζεται με βάση το τιμολόγιο που χρεώνει ο κάθε ιδιώτης γιατρός ξεχωριστά. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν επισκέψεις κατ΄ οίκον, ώστε να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς. Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει σχετικό κονδύλι από το Υπουργείο Οικονομικών ξεχωριστά, ώστε να καλύπτονται οι επισκέψεις αυτές από χρήματα του ΕΟΠΥΥ.

Η σύμβαση του ιατρικού προσωπικού προβλέπει ότι η επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό θα διαρκεί 15 λεπτά και τα ραντεβού θα κλείνονται από τους πολίτες μέσω της ΗΔΙΚΑ, από όπου θα ρυθμίζονται όλα τα ραντεβού για την ΠΦΥ.

Σημειωτέον ότι ο πολίτης δεν θα πληρώνει την επίσκεψη, ακόμα κι αν ο γιατρός τον δεχτεί εκτός ωραρίου. Κι ενώ το συγκεκριμένο σημείο της σύμβασης φέρεται να προκαλεί αντιδράσεις εκ μέρους των γιατρών, καθώς ο καθένας από αυτούς θα έχει ορίσει εκ των προτέρων το ωράριο των επισκέψεων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν προτίθεται να άρει την συγκεκριμένη ρύθμιση. Ή, τουλάχιστον, όχι σε αυτή τη φάση.

Check Also

Γεωργιάδης: «Σε δύο μέρες τα επίσημα αποτελέσματα της προκήρυξης για αναισθησιολόγους»

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε τις δικές του απαντήσεις σχετικά με το θέμα που …