Αρχική / Επικαιρότητα / ΠΟΥ: Τέλος και επίσημα η πανδημία COVID-19

ΠΟΥ: Τέλος και επίσημα η πανδημία COVID-19

Η COVID-19 δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να χαρακτηρίζεται «παγκόσμια έκτακτη ανάγκη», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σηματοδοτώντας έτσι ένα συμβολικό τέλος στην πανδημία του κορονοϊού, μετά από τρία και πλέον χρόνια.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η COVID-19 ήταν εκείνη που ξέφυγε. Καθημερινά, όμως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λαμβάνει αναφορές για άλλους ιούς και βακτήρια που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων. Θέλω, λοιπόν, να πω σε όλους: συνεχώς υπάρχουν πιθανές απειλές για την υγεία που μας καταδιώκουν. Και γι’ αυτό ενθαρρύνουμε την τήρηση των κανόνων υγιεινής», σημείωσε ο Ντέιβιντ Ναμπάρο, ειδικός απεσταλμένος για την COVID-19 του ΠΟΥ.

Μέσα σε ένα διάστημα 3 και πλέον χρόνων, ο SARS-CoV-2 προκάλεσε περίπου 764 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως και 6.870.000 θανάτους.

Παρόλο που ο ΠΟΥ δεν «κηρύσσει» πανδημίες, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο για να περιγράψει το ξέσπασμα τον Μάρτιο του 2020, όταν ο ιός είχε εξαπλωθεί σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική.

Check Also

Συμμετοχή Δρ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος HEALTH-IQ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, συμμετείχε σήμερα στην επίσημη παρουσίαση του …