Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΠΙΣ: Μεγάλη η ανάγκη για ορθή χρήση της μάσκας και υπεύθυνη πληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο

ΠΙΣ: Μεγάλη η ανάγκη για ορθή χρήση της μάσκας και υπεύθυνη πληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο

Την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η ορθή χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της επιδημίας στη χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Με αφορμή τις συζητήσεις για τη χρήση διπλής μάσκας, ο ΠΙΣ υπενθυμίζει ότι η μάσκα αποτελεί ένα από τα βασικότερα «όπλα» που διαθέτουμε σήμερα για να καταπολεμήσουμε τη διασπορά του κορονοϊού, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα άμεσα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να τοποθετείται σωστά, ώστε να έχει καλή εφαρμογή και να προστατεύει από μία πιθανή λοίμωξη από τον ιό, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις επίσημες αρχές.

Παράλληλα, ο ΠΙΣ υπογραμμίζει ότι, στην περίοδο που διανύουμε, υπάρχει αντίστοιχη αναγκαιότητα για άντληση πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό αποκλειστικά από τις υπεύθυνες πηγές ή σε ατομικό επίπεδο από τον ιατρό που παρακολουθεί έναν ασθενή. Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα πρέπει να απομονωθούν οι όποιες ανεύθυνες συμβουλές δίνονται από άτομα που δεν σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο ειδικό πρόβλημα υγείας μπορούν να απευθυνθούν για οδηγίες στον ιατρό τους.

Check Also

ΠΙΣ: Ατελέσφορη πρακτική τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία

Ο ΠΙΣ, ήδη από την πρόσφατη Γενική του Συνέλευση, έχει λάβει θέση στο ζήτημα που …