Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Περισσότεροι από 1000 Έλληνες επαναπατρίστηκαν – 13 παραβάσεις της υποχρεωτικής καραντίνας με 5.000 ευρώ πρόστιμο στην κάθε περίπτωση!

Περισσότεροι από 1000 Έλληνες επαναπατρίστηκαν – 13 παραβάσεις της υποχρεωτικής καραντίνας με 5.000 ευρώ πρόστιμο στην κάθε περίπτωση!

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, έχουν ήδη επαναπατριστεί περισσότεροι από 1000 συμπολίτες μας, ενώ όσοι είναι εγκλωβισμένοι σε χώρες εκτός ΕΕ καλούνται να επικοινωνούν με τις κατά τόπους ελληνικές πρεσβείες.

Από την μεριά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι μέχρι τώρα έγιναν 217 δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συμπολίτες μας που επέστρεψαν αεροπορικώς από διάφορους προορισμούς και έπρεπε να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και βρέθηκαν 13 περιπτώσεις που βρίσκονταν εκτός σπιτιού. Έλαβαν όλοι 5000 ευρώ πρόστιμο και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις. Ο κ. Χαρδαλιάς τονίζει ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι τις επόμενες ημέρες.

Check Also

Αύξηση περιστατικών κορονοϊού παγκοσμίως: Τι συμβαίνει με την υποπαραλλαγή JN.1

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η …