Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Περί απόσυρσης του σκευάσματος Ζοmigon: Η απάντηση της AstraZeneca

Περί απόσυρσης του σκευάσματος Ζοmigon: Η απάντηση της AstraZeneca

Aπαντώντας στις επιστολές που απέστειλε ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος τόσο στην ίδια, όσο και στους αρμόδιους Δημόσιους Φορείς, σχετικά με την απόσυρση του σκευάσματος Zomigon (ζολμιτριπτάνη), εταιρεία AstraZeneca απάντησε ότι η μητρική εταιρεία AstraZeneca μεταβίβασε τα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης του φαρμάκου για όλο τον κόσμο, πλην της Ιαπωνίας, στην εταιρεία Grünenthal, η οποία δεν διαθέτει στη χώρα μας εμπορικό αντιπρόσωπο. Ως εκ τούτου, το σκεύασμα Zοmigon δεν μπορεί να είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Δεδομένων των παραπάνω, η εταιρεία παραπέμπει τους ασθενείς που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ημικρανία τους με άλλα σκευάσματα τριπτανών της ελληνικής αγοράς (ριζατριπτάνη, ελιτριπτάνη, σουματριπτάνη, φροβατριπτάνη, αλμοτριπτάνη), στην Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού του ΕΟΠΠΥ, ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα να λάβουν το Zomigon ως «φάρμακο εξωτερικού».

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος σχεδιάζει τις επόμενες ενέργειές του, με επαφές με ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και με την εταιρεία Grünenthal, ώστε να εξεταστούν οι πιθανότητες επανακυκλοφορίας του Zomigon στην Ελλάδα.

Check Also

Κατατέθηκε στη Βουλή το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας – Οι ποινές για την υπερσυνταγογράφηση

Κατατέθηκε χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στη Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο …