Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο Lionel Picard νέος Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi για Ελλάδα και Κύπρο

Ο Lionel Picard νέος Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi για Ελλάδα και Κύπρο

Ο κ. Lionel Picard είναι, από την 1η Ιουλίου 2020, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi για Ελλάδα και Κύπρο και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SANOFI AVENTIS Α.Ε.Β.Ε. Ο κ. Lionel Picard διαδέχεται σε αυτή τη θέση την κα Michaela Scheiffert, η οποία παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

O κ. Lionel Picard είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών των Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Euromed Marseille στη Γαλλία και κάτοχος διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Institut d’ Administration des Entreprises. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Stallergenes και, το 2006, εντάχθηκε στο δυναμικό της Sanofi, όπου κατείχε με επιτυχία διάφορες θέσεις στο Οικονομικό Τμήμα, το Τμήμα Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, την εφοδιαστική αλυσίδα και το Εμπορικό Τμήμα. Διαθέτει διεθνή εμπειρία, έχοντας εργαστεί στη Γαλλία, την Αυστραλία, την Τουρκία και το Μαρόκο. Τα τελευταία 3 χρόνια κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην Επιχειρησιακή Μονάδα Εμβολίων Sanofi Pasteur στη Βόρειο Αφρική.

«Η ανάθεση της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου με τιμά βαθύτατα. Ξεκίνησα να εργάζομαι με μια έντονα δεμένη ομάδα, πλήρως αφοσιωμένη στη συνεργασία με τους Επαγγελματίες Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στα φάρμακά μας.

Με περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η Sanofi είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στον τομέα της Υγείας, που υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που έχουν και τα δύο συνεργαζόμενα μέρη: την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών», δήλωσε ο κ. Lionel Picard.

Check Also

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΔΥ ο καθηγητής Στέλιος Ορφανός

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΔΥ ανέλαβε προσωρινά ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του …