Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο όμιλος Chiesi ανακοινώνει την ίδρυση νέου Παγκόσμιου Τμήματος Σπάνιων Παθήσεων

Ο όμιλος Chiesi ανακοινώνει την ίδρυση νέου Παγκόσμιου Τμήματος Σπάνιων Παθήσεων

Ο διεθνής Όμιλος προϊόντων Υγείας Chiesi Farmaceutici SpA, με επίκεντρο την έρευνα, ανακοίνωσε τη δημιουργία του “Chiesi Global Rare Diseases”, μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας που θα αξιοποιήσει τους πόρους του Ομίλου Chiesi για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης νέων σκευασμάτων για την αντιμετώπιση σπάνιων και εξαιρετικά σπάνιων παθήσεων. Το τμήμα θα έχει την έδρα του στη Βοστώνη της Μασσαχουσέτης και θα εστιάσει αρχικά στην έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών για τα λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα (LSDs) και για σπάνιες αιματολογικές και οφθαλμολογικές διαταραχές.

«Η Chiesi έχει μακρά και επιτυχημένη ιστορία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων αναγκών σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σπάνιες ασθένειες. Με το τμήμα Chiesi Global Rare Diseases, αναβαθμίζουμε αυτήν την προσπάθεια σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, επαναπροσδιορίζοντας και ενισχύοντας τις προσπάθειές μας για την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Giacomo Chiesi, επικεφαλής του Chiesi Global Rare Diseases. «Ξεκινάμε επίσημα το τμήμα πριν από το WORLDSymposium, ένα από τα σημαντικότερα ετήσια συνέδρια για τις σπάνιες ασθένειες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, προσβλέπουμε στην επικοινωνία με τα περισσότερα μέλη της κοινότητας των ασθενών με λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα, αλλά και σε ευρύτερες ομάδες ανθρώπων με σπάνιες νόσους, ώστε να περιγράψουμε τους στόχους και τις ελπίδες μας και να εντοπίσουμε ευκαιρίες συνεργασίας στην έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών».

Ο Όμιλος Chiesi δραστηριοποιείται στις θεραπείες για τα λυσοσωμικά αθροιστικά νοσήματα (LSDs), και ειδικότερα της αλφα-μαννοσίδωσης και της νεφροπαθούς κυστίνωσης σε επιλεγμένες αγορές εκτός των ΗΠΑ. Επιπλέον, από το 2018 η Chiesi αναπτύσσει θεραπεία για την αντιμετώπιση της νόσου Fabry, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019, η Chiesi ένωσε τις δυνάμεις της με Εταιρικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού για τις Σπάνιες Διαταραχές (NORD).

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση που έχει η δημιουργία του νέου τμήματος, Chiesi Global Rare Diseases, τόσο στις κοινότητες των ασθενών, όσο και στην ιατρική κοινότητα. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να πετύχουμε ταχεία πρόοδο στα ερευνητικά και αναπτυξιακά μας προγράμματα, και να παραμείνουμε ενεργός συνεργάτης για την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους», δήλωσε ο κ. Chiesi. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν περισσότερες από 7.000 σπάνιες ασθένειες, και για τη μεγάλη πλειονότητά τους δεν υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αφιερώνουμε την εμπειρία δεκαετιών της Chiesi στην ανάπτυξη σκευασμάτων για τους ασθενείς που πάσχουν από αυτές τις ασθένειες. Θα εργαστούμε με αφοσίωση, ώστε να κάνουμε τη θετική διαφορά στη θεραπεία πολλών σπάνιων ασθενειών τα επόμενα χρόνια. Οι ασθενείς είναι η αφετηρία και ο προορισμός του ταξιδιού μας».

Check Also

Πιο διστακτικά απέναντι στο εμβόλιο τα άτομα έως 44 ετών – Οριακά περισσότερες οι γυναίκες αρνήτριες

Η αναλογία των εμβολιασμένων/θετικών να κάνουν το εμβόλιο Ελλήνων παρουσίασε σταθερή άνοδο από τον Ιανουάριο …