Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΥΤ Σάμου

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΥΤ Σάμου

Το ιατρείο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου επισκέφθηκε στις 26 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αναπλ. Καθηγητής Χειρουργικής, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Με τη μετάβασή του στη Σάμο, ο κ. Ρόζενμπεργκ ολοκλήρωσε μια σειρά επισκέψεων στις αντίστοιχες δομές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες υποστηρίζονται από εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και διαπολιτισμικούς μεσολαβητές μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος PHILOS.

Χάρη στην επί τόπου παρουσία του, καθώς και στη συνομιλία που είχε με τη Διοικήτρια του ΚΥΤ, κα Μ. Δ. Νιούτσικου, ο κ. Ρόζενμπεργκ είχε την ευκαιρία να διαμορφώσει ολοκληρωμένη αντίληψη τόσο για τις συνθήκες λειτουργίας τόσο του ιατρείου, όσο και για τη γενική κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ Σάμου. Ο ίδιος συνεχάρη τους εργαζόμενους που υπερβάλλουν εαυτόν για τη σωστή εκτέλεση των καθηκόντων τους μέσα σε υποδομές που απέχουν κατά πολύ από το ανεκτό.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Σάμο, ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ συναντήθηκε με τον Αναπλ. Διοικητή και Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων», κ. Νικόλαο Κακλαμάνη. Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο κατά τη διαχείριση των προερχόμενων από το ΚΥΤ περιστατικών.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα PHILOS στο: https://philosgreece.eu/el/

Check Also

Απάντηση Γεωργιάδη σε Πολάκη περί απουσίας του ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Κ.Ο. του …