Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο ΠΙΣ στο πλευρό των κλινικοεργαστηριακών γιατρών στις κινητοποιήσεις περί clawback

Ο ΠΙΣ στο πλευρό των κλινικοεργαστηριακών γιατρών στις κινητοποιήσεις περί clawback

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), καθώς και το Σύνολο των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, με βασικό αίτημα την κατάργηση του clawback.

«Πρόκειται για το ληστρικό μέτρο, το οποίο οδηγεί σε οικονομική ασφυξία εκατοντάδες μικρά διαγνωστικά εργαστήρια και ιατρεία, αφού τους στερεί ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους.

Ο ΠΙΣ, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των κλινικοεργαστηριακών γιατρών και συνεργάζεται μαζί τους, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο ΠΙΣ έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ τόσο για το clawback, όσο και για τα ποιοτικά κριτήρια που έχουν επιβληθεί στις απεικονιστικές εξετάσεις που αποκλείουν τα μικρά εργαστήρια και ιατρεία από τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά σημερινή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Check Also

Ο ΠΙΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Εργαστηριακών Ιατρών για το clawback

Έχει περάσει μία δεκαετία διαρκούς υφαρπαγής των αποζημιώσεων (clawback) των συμβεβλημένων εργαστηρίων με τον ΕΟΠΥΥ. …