Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο Ιατρικός Τουρισμός στο επίκεντρο, στη συνάντηση ΕΛΙΤΟΥΡ – Κουντουρά

Ο Ιατρικός Τουρισμός στο επίκεντρο, στη συνάντηση ΕΛΙΤΟΥΡ – Κουντουρά

Την πρώτη συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κοντουρά, με το νεοεκλεγέν Δ.Σ της ΕΛΙΤΟΥΡ, για τον καθορισμό του νέου θεσμικού πλαισίου και τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για ανάδειξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας, και ειδικότερα του Ιατρικού Τουρισμού.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο νέος Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κα Ευριδίκη Κουρνέτα, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Πέτρος Μαμαλάκης, μέλη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΙΤΟΥΡ και Τομεάρχες, ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Πρόεδρος της Κλινικής Genesis, κ. Κωνσταντίνος Πάντος, o Πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, κ. Νικόλαος Κουβελάς, ο Πρόεδρος του ΙQ Dermatology, Δρ. Χριστόφορος Τζερμιάς, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας και Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής Δερματολογίας κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο Πρόεδρος Euroconsultants, κ. Πάρις Κοκορότσικος, καθώς και εκπρόσωποι των Ελληνικών Θεραπευτηρίων και Ιατρικών Ομίλων Υγεία, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Euromedica, που μετέχουν στην ΕΛΙΤΟΥΡ.

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Κουντουρά, καλωσόρισε τα νέα μέλη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της που το Υπουργείο Τουρισμού έχει αρωγό στην εθνική προσπάθεια για την οικοδόμηση του νέου αναπτυσσόμενου τομέα του Τουρισμού στην Ελλάδα, του Τουρισμού Υγείας και του Ιατρικού Τουρισμού «έναν Φορέα δυναμικό, με εξωστρέφεια και εσωστρέφεια», όπως είπε, και ζήτησε από τον πρόεδρο και τα μέλη της ΕΛΙΤΟΥΡ τη συνεργασία και κατάθεση της επιστημονικής τους εμπειρίας από τον χώρο της Υγείας, για τον καθορισμό τριών, κατ’ αρχάς, αξόνων στη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής του Τουρισμού Υγείας:

  1. Του προσδιορισμού των προδιαγραφών και συστημάτων πιστοποίησης, βάσει των διεθνών κανονισμών που ισχύουν στην παγκόσμια αγορά.
  2. Της επιλογής των Τομέων ειδικοτήτων υπηρεσιών Υγείας και Ευεξίας, που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στο εξωτερικό
  3. Της από κοινού επιλογής των διεθνών αγορών και χωρών, στις οποίες η Ελλάδα θα αποτανθεί για την προσέλκυση Τουριστών Υγείας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε την αξία του Εθνικού Προϊόντος Τουρισμού που αποτελεί, όπως είπε, ο Τουρισμός Υγείας. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη συντονισμού με το Υπουργείο των προσπαθειών και πρωτοβουλιών που μέχρι τώρα έχουν αναληφθεί για την ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού Υγείας, μέσω και της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ σε διεθνείς και ομογενειακές αγορές, αλλά και μεμονωμένα, από ειδικούς Έλληνες επιστήμονες, των οποίων η επιστημονική δεινότητα και φήμη προσελκύουν ήδη εντυπωσιακό αριθμό Τουριστών Υγείας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Εξωσωματική, την Οδοντιατρική και την Κοσμητική Ιατρική.

«Η φήμη της Ελλάδος ως παγκόσμιου ιατρικού τουριστικού προορισμού που, ήδη, τα τελευταία δύο χρόνια ανέβασε τη χώρα αρκετές θέσεις σε ανταγωνιστικότητα… θα πολλαπλασιαστεί με τη συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία, και τη συγκεκριμένη στόχευση για βελτιστοποίηση του Προϊόντος Τουρισμού Υγείας και προώθησή του στις διεθνείς αγορές. Ήρθε, όντως, η στιγμή για να καθοριστεί Εθνικά Ποιο είναι το Προϊόν, Πώς Πιστοποιείται και Πού απευθύνεται στο εξωτερικό.

Αποτελεί χαρά και τιμή για το Δ.Σ. και τα μέλη της ΕΛΙΤΟΥΡ, αλλά και για όλους τους παράγοντες που έχουν εργαστεί μέχρι τώρα για την ανάδειξη της Ελλάδος στον Παγκόσμιο Χάρτη Ταξιδιωτικής Ιατρικής, η συνεργασία με την Υπουργό κα Κουντουρά, η οποία, με τον πολιτικό της ρόλο, τιμά το Υπουργείο αυτό», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Check Also

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων Διαγνωστικών Εργαστηρίων από όλη την Ελλάδα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν …