Αρχική / Επικαιρότητα / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επιπλέον 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech μέχρι το τέλος Μαρτίου

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επιπλέον 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech μέχρι το τέλος Μαρτίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε συμφωνία με τις BioNTech/Pfizer για την προμήθεια ακόμη τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων COVID-19 για τα κράτη-μέλη τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία έκανε λόγο περί μιας συμφωνίας με τις BioNTech/Pfizer, βάσει της οποίας θα προσφέρουν στην Ένωση συνολικά τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πριν από το τέλος Μαρτίου, οι οποίες θα παρασχεθούν επιπλέον των προγραμματισμένων παραδόσεων. «Αυτό θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν τον έλεγχο της διάδοσης νέων παραλλαγών», πρόσθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Παρά την τρέχουσα μείωση του αριθμού των θανάτων σε ολόκληρη την ΕΕ, λόγω του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των πιο ευάλωτων ατόμων, η Επιτροπή ανησυχεί για την ανάπτυξη μιας σειράς σημείων COVID-19 σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτό προκαλείται, ιδίως, από την εξάπλωση νέων παραλλαγών, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές.

Προκειμένου να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη στις προσπάθειές τους να ανταποκριθούν σε αυτές τις εξελίξεις, η Κομισιόν διαπραγματεύτηκε με τις BioNTech/Pfizer τη δυνατότητα των κρατών-μελών να παραγγείλουν συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων. Η αύξηση των παραδόσεων τον Μάρτιο είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς επέκτασης των παραγωγικών ικανοτήτων στην Ευρώπη, η οποία ολοκληρώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

CDC: Υπάρχει εποχικότητα στη νόσηση από κορονοϊό;

Η δραστηριότητα της νόσησης από COVID-19 τείνει να παρουσιάζει κάποια διακύμανση ανάλογα με τις εποχές, …