Αρχική / Επικαιρότητα / Οι αρμοδιότητες και τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης της κρίσης από τον κορονοϊό

Οι αρμοδιότητες και τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης της κρίσης από τον κορονοϊό

Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 8, του Ν. 4622 για το επιτελικό κράτος και ορίστηκε κυβερνητική Επιτροπή για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από τη νόσο COVID-19.

Η Επιτροπή απαρτίζεται από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά ως Πρόεδρο, τους Υφυπουργούς κ.κ. Σκέρτσο, Πέτσα, Κοντοζαμάνη, Λιβάνιο, Σκυλακάκη, Παπαθανάση, τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόριο Δημητριάδη και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Αθανάσιο Κοντογεώργη.

Στην Επιτροπή θα καλούνται, κατά περίπτωση και ανάλογα με το αντικείμενο, κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι φορέων και όλοι όσοι χρειάζονται, ώστε να λαμβάνονται έγκαιρα οι αποφάσεις που επιβάλλονται από τις εκάστοτε εξελίξεις.

Η Επιτροπή θα έχει τον συντονισμό της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την αντιμετώπιση κρίσης έναντι του κορονοϊού, καθώς και τον συντονισμό σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο του σχεδιασμού και του προγραμματισμού των αναγκαίων ενεργειών και την ανάληψη όλων των απαραίτητων επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της νόσου.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τη Δημόσια Υγεία. Πολιτεία και πολίτες από κοινού, συνεργαζόμενοι σε πνεύμα ομοψυχίας, θα το κατορθώσουμε», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Check Also

Υψηλός κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 λόγω διαδοχικών παραλλαγών της Omicron

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει …