Αρχική / Επικαιρότητα / Οικονόμου: Η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει

Οικονόμου: Η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης των lockdown και στα μέτρα που θα ανακοινωθούν για τους εμβολιασμένους, παραπέμποντας στις αυριανές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

«Προφανώς οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά με την κριτική στην κυβέρνηση που έκαναν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας με αφορμή των αριθμό των θανάτων τους τελευταίους μήνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο υψηλός αριθμός των θανάτων είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό και στενάχωρο φαινόμενο. «Όταν εξηγηθεί επιστημονικά και υπάρχει περιθώριο πολιτικής εξήγησης, η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί», σχολίασε.

«Παρατηρώντας τους αριθμούς, τους ανθρώπους που είναι διασωληνωμένοι και τις απώλειες, βλέπει κανείς ότι (η πανδημία) αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους. Ας είναι ένα ακόμη μήνυμα σε όσους επιλέγουν να μην κάνουν χρήση εμβολίου», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των στρατιωτικών παρελάσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι φέτος η κατάσταση δεν είναι όπως πέρσι, γιατί έχουμε το εμβόλιο και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει εμβολιαστεί, με τον εμβολιασμό να συνεχίζεται. «Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει την κανονικότητα, και θα έχει πίσω τη ζωή του», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση γιατί αλλάζουν πολλά από τα πρόσωπα, εφόσον ήταν επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «η πανδημία χαρακτηρίζεται από κύκλους». Σημείωσε, επίσης, ότι έχουμε περάσει σε ένα δεύτερο κύκλο μετά τους εμβολιασμούς, αναδύονται νέες ανάγκες και προκλήσεις, γι’ αυτό και αναδιατάσσεται το δυναμικό σε όλα τα επίπεδα.

Check Also

Μαρινάκης: «Η ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη Δημόσια Υγεία»

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην τριήμερη …