Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Νέα εποχή για την Allergan: Οι δυνατές συνεργασίες με AbbVie και Vnet Health

Νέα εποχή για την Allergan: Οι δυνατές συνεργασίες με AbbVie και Vnet Health

Η φαρμακευτική εταιρεία Allergan, ευρύτερα γνωστή ως παρασκευάστρια εταιρεία του botox, δείχνει να «γυρίζει σελίδα» στην ιστορία της, επανεμφανιζόμενη δυναμικά στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Ήδη από τον Ιούνιο, έχει ανακοινωθεί η εξαγορά της έναντι 63 εκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική AbbVie, κίνηση που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες στον φαρμακευτικό κλάδο. Οι μέτοχοι της AbbVie θα κατέχουν το 83% της νέας εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Allergan το υπόλοιπο 17%, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

«Πρόκειται για μια win-win κίνηση, καθώς οι θεραπευτικές κατηγορίες των δύο εταιρειών δεν επικαλύπτονται. Η Abbvie είναι διακεκριμένη στο κομμάτι της Ανοσολογίας και της Αιματολογίας, ενώ η Allergan κινείται στο κομμάτι της Οφθαλμολογίας, της Αισθητικής Ιατρικής και του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Πρόκειται, λοιπόν, για μια κίνηση που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για όλες τις πλευρές», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Allergan Hellas και υπεύθυνος για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Ιωάννης Μπεσσής, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2020, ανεβάζοντας το νέο εταιρικό σχήμα στην 4η θέση παγκοσμίως.

Επιπλέον, βάσει σχετικής συμφωνίας, στην ελληνική εταιρεία Vnet Health πέρασε από 1η Σεπτεμβρίου η προώθηση και διανομή των προϊόντων τεχνητών δακρύων της Allergan Optive και Refresh.

Η εταιρεία Vnet Health, με έντονη δραστηριότητα στον χώρο του φαρμακείου, εξειδικεύεται στην προώθηση προϊόντων Υγείας και στην επιστημονική ενημέρωση ιατρών και επαγγελματιών Υγείας, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της προϊόντα από διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες, όπως ο διαβήτης, η ΧΑΠ, τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα αντιβιοτικά κ.λπ.

Ο κ. Τάκης Μαραλέτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Vnet Health, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τα τεχνητά δάκρυα της οικογένειας Optive, καθώς και το Refresh στη Vnet Health. Πρόκειται για κορυφαία προϊόντα που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες που προκύπτουν από τη νόσο της οφθαλμικής επιφάνειας και αφορούν στα τεχνητά δάκρυα. Είναι σημαντική τιμή για μας που η Allergan, μια σπουδαία, καινοτόμος και πρωτοπόρος πολυεθνική εταιρεία, εμπιστεύεται τα προϊόντα της στη Vnet Health και στη σημαντική τεχνογνωσία που αυτή διαθέτει στην προώθηση προϊόντων στους ιατρούς, τους φαρμακοποιούς και το ευρύ κοινό».

«Εμπιστευόμενοι τη Vnet Health, μία από τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες στον χώρο της προώθησης φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα, εξασφαλίζουμε την πληρέστερη και πιο αποτελεσματική ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας για τις καινοτόμες θεραπείες μας. Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία που θα αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα και στις δύο πλευρές, καθώς το κύρος της Allergan ως ηγέτιδας εταιρείας στην Οφθαλμολογία παγκοσμίως, θα συνδυαστεί με το διευρυμένο και έμπειρο δίκτυο συνεργατών της Vnet Health στην Ελλάδα, ενισχύοντας τη δυναμική παρουσία των καινοτόμων προϊόντων μας στην κατηγορία των τεχνητών δακρύων», δήλωσε σχετικά ο κ. Ιωάννης Μπεσσής.

Μαρία Λυσάνδρου

Check Also

Week of Possibilities: Οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα «ανταποδίδουν» εθελοντικά στην κοινωνία

Οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα συμμετείχαν για 7η χρονιά στο ετήσιο εθελοντικό πρόγραμμα Week …