Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Μπορούμε να κερδίσουμε το «στοίχημα» του Ιατρικού Τουρισμού

Μπορούμε να κερδίσουμε το «στοίχημα» του Ιατρικού Τουρισμού

Συστράτευση και πολλή δουλειά ώστε να κερδίσουμε το «στοίχημα» του Ιατρικού Τουρισμού ήταν το κεντρικό μήνυμα που απέστειλαν οι ομιλητές του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας που διοργανώθηκε στην Κω από την ΚΕΔΕ, το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρου Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και την  εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του ΕΛΙΤΟΥΡ και του I.Η.T.C., Γιώργος Πατούλης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του διήμερου Συνεδρίου. Ο κ. Πατούλης τόνισε πως, στην Ελλάδα της ύφεσης ο Τουρισμός υγείας είναι μία χρυσή ευκαιρία διεύρυνσης των αναπτυξιακών προοπτικών της, προσελκύοντας επενδύσεις με στόχο τη δημιουργική επανεκκίνηση της χώρας, αλλά και την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών. «Οφείλουμε όλοι να στρατευθούμε για να υλοποιήσουμε μαζί ένα όραμα. Να γίνει η Ελλάδα ως αρχαία Μέκκα της Ιατρικής, η  σύγχρονη νησίδα Ταξιδιωτικής Υγείας, να ανοίξει και πάλι το παράθυρο Ιατρικής  Γνώσης στον κόσμο και να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Χάρτη Τουρισμού Υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αναπτυξιακή κυβερνητική προτεραιότητα  αποτελεί ο Τουρισμός και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους», τόνισε από τη μεριά του ο Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι, το υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον  θεματικό τουρισμό, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην προώθηση και άλλων περιοχών της χώρας, τονίζοντας επιπλέον, ότι έως το τέλος του χρόνου θα υπάρχει σχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό και έχουν ήδη δεσμευθεί κονδύλια για την ανάπτυξη του.

Μια συγκινητική τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό στο Ασκληπιείο Κω

Ιδιαίτερη θέση στις παράλληλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου, κατέχει μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό, η οποία έλαβε χώρα στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Κω, κατά τη διάρκεια της οποίας 34 γιατροί από όλο τον κόσμο, πήραν μέρος στην συγκινητική αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη και απήγγειλαν τα λόγια που αποτελούν τις αθάνατες υποθήκες του πατέρα της ιατρικής στην ανθρωπότητα.

Με δέος και συγκίνηση Έλληνες γιατροί και επιστήμονες από χώρες του εξωτερικού (Βραζιλία, Ρουμανία, Γερμανία, Ισραήλ κα.), αναβίωσαν την Ιπποκράτειο παράδοση και απήγγειλαν το αριστούργημα ηθικού μεγαλείου που παραμένει μέσα στους αιώνες, η πεμπτουσία της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας.

Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων της Ελλάδας και του εξωτερικού και δεκάδες γιατροί που συμμετείχαν στο συνέδριο έδωσαν όλοι μαζί τον όρκο του πατέρα της ιατρικής και αναβίωσαν την Ιπποκράτειο παράδοση στη γενέτειρά του.

Ο κ. Πατούλης τίμησε τους συμμετέχοντες και τους παρέδωσε τον πάπυρο με τον όρκο του Ιπποκράτη τονίζοντας πως, «Στην κρίσιμη για την πατρίδα μας και την κοινωνία συγκυρία που διανύουμε ο ιατρικός κόσμος καλείται να ορθώσει το ανάστημά του και να συνεχίσει να υπηρετεί με υπερηφάνεια τις αξίες της ιατρικής επιστήμης προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας. Σε αυτόν τον ιερό χώρο που ξεκίνησε η ιατρική συγκεντρωθήκαμε γιατροί από όλο τον κόσμο για να τιμήσουμε τον μεγάλο δάσκαλο και να θυμηθούμε την ηθική της επιστήμης μας κατά τον Ιπποκράτη που δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε. Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει πρεσβευτής και να διαδώσει τις αρχές και την ηθική του Ιπποκράτη στους απανταχού της γης επιστήμονες».

Check Also

Κατάργηση του clawback ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί

Τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των εργαστηριακών ιατρών, λόγω του clawback και του rebate, παρουσιάστηκαν σε …