Αρχική / Επικαιρότητα / ΜΗΤΕΡΑ και Αρεταίειον ενώνουν δυνάμεις για την εκπαίδευση νέων χειρουργών γυναικολόγων

ΜΗΤΕΡΑ και Αρεταίειον ενώνουν δυνάμεις για την εκπαίδευση νέων χειρουργών γυναικολόγων

Τη διεξαγωγή θεωρητικών και πρακτικών διαδραστικών σεμιναρίων Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής για την εκπαίδευση νέων ιατρών, μέσω της συνεργασίας τους, ανακοίνωσαν το ΜΗΤΕΡΑ και η Β’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου, στις 12 Φεβρουαρίου, στο Μικρό Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η εξειδίκευση και εξοικείωση των νέων ιατρών, ειδικευμένων στο αντικείμενό τους, με τις νεότερες τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία.

Συγκεκριμένα, εντός του 2020, θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας τριών ημερών. Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου, με θέμα «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση», όπου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε όλο το φάσμα της υστεροσκοπικής χειρουργικής με ζωντανή συμμετοχή σε υστεροσκοπικά χειρουργεία, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ειδικών.

To δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Σεμινάριο Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας και Παρακολούθησης του Εμβρύου», θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τη «Σουηδική Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία», τη «Σουηδική Ένωση Μαιών» και τη «Σουηδική Νεογνολογική Εταιρεία». Το πρακτικό, καθώς και το θεωρητικό μέρος των σεμιναρίων, θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ. Μετά το πέρας των προγραμμάτων θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ενδοσκοπικός Χειρουργός, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ, τόνισε: «Το ΜΗΤΕΡΑ, στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, έχει αναπτύξει σημαντική έρευνα και επιστημονική δραστηριότητα, και ήδη από το 2011 οργανώνει προγράμματα μετεκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης νέων ιατρών στις τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία… Είναι το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο που ενώνει τις δυνάμεις του με ένα καταξιωμένο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας, το Αρεταίειο, στο πλαίσιο μιας νεωτεριστικής προσέγγισης στην εκπαίδευση των νέων ιατρών. Ευελπιστούμε η σύμπραξη αύτη να αποτελέσει την αρχή για περισσότερες ανάλογες πρωτοβουλίες».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επίσημη συνεργασία της Κλινικής μας με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, με σκοπό την οργάνωση από κοινού εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους νέους συναδέλφους, την υποστήριξη της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, και συνολικά τη βελτίωση της φροντίδας και της παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλους τους ασθενείς. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποτελέσει την απαρχή ενός πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στην Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική και τον ιδιωτικό τομέα, για την προσφορά υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης σε πρακτικά ζητήματα της ειδικότητας μας», δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Νικόλαος Φ. Βλάχος, Διευθυντής Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειον.

Check Also

Unesco Global Health and Education – “Advocating for Adolescent Health”: Προτεραιότητα η ψυχική υγεία και ψηφιακή ζωή των εφήβων

H προτεραιότητα ανάπτυξης «φιλικών» για εφήβους υπηρεσιών, καθώς και πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης σε θέματα …