Αρχική / Επικαιρότητα / Με αυστηρά μέτρα προστασίας θα ανοίξουν τα σχολεία

Με αυστηρά μέτρα προστασίας θα ανοίξουν τα σχολεία

Με όλους μεν τους μαθητές αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης είχαν σήμερα τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κατά του κορονοϊού.
Ανάμεσα στα μέτρα θα είναι η εκτεταμένη χρήση μάσκας αλλά και τα διαφορετικά διαλείμματα, ωστόσο αναλυτικές πληροφορίες αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες.
“Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό”, δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Check Also

Αύξηση περιστατικών κορονοϊού παγκοσμίως: Τι συμβαίνει με την υποπαραλλαγή JN.1

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η …