Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Μεγάλη ανάγκη για αίμα σε όλη τη χώρα – Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΙΣ

Μεγάλη ανάγκη για αίμα σε όλη τη χώρα – Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΙΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με τις ελλείψεις σε αίμα που παρουσιάζουν πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι τις εβδομάδες της καραντίνας μειώθηκαν σημαντικά τα αποθέματα της χώρας σε αίμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες εθελοντών, Δήμων και του ΕΟΔΥ, που οργάνωσαν αιμοδοσίες εκτός ιατρικών δομών.

Τώρα που επέρχεται σταδιακά μία κανονικότητα στις κοινωνικές εκδηλώσεις, και οπωσδήποτε πριν κάνει την εμφάνισή του νέο πανδημικό κύμα, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι, ώστε να διεξαχθούν αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα.

Ειδικά, μάλιστα, εν όψει καλοκαιριού, που γίνονται περισσότερα ατυχήματα λόγω των μετακινήσεων, η ανάγκη της χώρας για αίμα αναμένεται να αυξηθεί εκ νέου, πιέζοντας ασφυκτικά το σύστημα Υγείας.

Να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΔΥ, από 14 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου, συνέλεξε 3.914 μονάδες αίματος από συνολικά 77 αιμοληψίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 47 Δήμους/Φορείς.

Παρόλα αυτά, οι ανάγκες συνεχίζουν να είναι αυξημένες, γι’ αυτό και ο κόσμος πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο και να αρχίσει να μεταβαίνει στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων για να δώσει αίμα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ας θυμόμαστε πάντα: Το αίμα δωρίζεται μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο και αποτελεί ένα σπουδαίο δώρο ζωής!

Check Also

ΠΙΣ: Ατελέσφορη πρακτική τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία

Ο ΠΙΣ, ήδη από την πρόσφατη Γενική του Συνέλευση, έχει λάβει θέση στο ζήτημα που …