Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κικίλιας: Αν τα στοιχεία παραμείνουν ίδια, θα εισηγηθώ ένα lockdown τύπου προηγούμενου Μαρτίου

Κικίλιας: Αν τα στοιχεία παραμείνουν ίδια, θα εισηγηθώ ένα lockdown τύπου προηγούμενου Μαρτίου

«Αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια (θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ), η εισήγησή μου στην Επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να αποκλιμακώσει την κατάσταση», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας το πρωί στο OPEN.

«Επί 11 μήνες δίναμε μια άνιση μάχη με τον κορονοϊό και τα καταφέραμε. Τώρα δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο. Δηλαδή μέχρι να εμβολιάσουμε το 60%-70% του πληθυσμού. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι πολύ σημαντικό να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο…», σχολίασε ο Υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «πάντα η επιτροπή εισηγείται. Εγώ οφείλω, όταν συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή, να παραθέσω όλα τα στοιχεία που έχω αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μου».

Αναφερόμενος στην εμπειρία από το δεύτερο κύμα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι, με βάση την εμπειρία μας αυτή (και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα), έχουμε ήδη έναν μηχανισμό τέτοιο, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε μέρα-μέρα τα επιδημιολογικά και τα λοιμωξιολογικά στοιχεία και να μπορούμε να επεμβαίνουμε εγκαίρως.

Σήμερα στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Check Also

ΣΕΙΒ: Καταστροφικό το επικείμενο rebate στα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Το Προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) συναντήθηκε χθες με …