Αρχική / Επικαιρότητα / Ισπανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο σχολείο για τα παιδιά 6 ετών και άνω

Ισπανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο σχολείο για τα παιδιά 6 ετών και άνω

Οι Ισπανοί μαθητές ηλικίας έξι ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα στις σχολικές αίθουσες, ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Με την Ισπανία να καταγράφει τον υψηλότερο επιπολασμό του κορονοϊού στη Δυτική Ευρώπη, διαγιγνώσκοντας χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά, υπήρξαν εικασίες ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα αναβαλλόταν σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια ανέφερε ότι, ενώ το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να είναι απαραίτητο εάν ανιχνευτούν πολλές μολύνσεις του ιού σε αίθουσες διδασκαλίας, αυτό θα είναι η έσχατη λύση. «Θα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση. Δεν είναι άσπρο-μαύρο», διευκρίνισε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Υπουργούς Παιδείας και Περιφερειακής Πολιτικής.

Από τότε που η Ισπανία εξήλθε από το αυστηρό lockdown στα τέλη Ιουνίου, η μετάδοση του ιού αναζωπυρώθηκε ταχέως. Το Υπουργείο Υγείας έχει εντοπίσει σχεδόν 83.000 κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σχεδόν 29.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την έναρξη της πανδημίας.

Ερωτηθείσα εάν οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα έχουν το δικαίωμα να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, η Υπουργός Παιδείας Ισαμπέλ Θελά τόνισε ότι τα σχολεία είναι ασφαλέστερα από άλλες τοποθεσίες. «Είναι υποχρεωτικό να πάνε στην τάξη. Για όσους φοβούνται, οφείλω να πω ότι εργαζόμαστε από την πρώτη μέρα για ένα δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον», είπε, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μέρος με «μηδενικό κίνδυνο».

Εκτός από τη χρήση μάσκας, τα παιδιά πρέπει να κρατούν μεταξύ τους 1,5 μέτρο απόσταση, ενώ οι μαθητές του δημοτικού σχολείου θα χωριστούν σε ολιγομελή τμήματα και θα κάνουν χωριστά διαλείμματα.

Check Also

Υψηλός κίνδυνος επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 λόγω διαδοχικών παραλλαγών της Omicron

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science, αναλύει …