Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΙΣΑ: «Βατερλό» για το Yπουργείο Υγείας οι οικογενειακοί γιατροί

ΙΣΑ: «Βατερλό» για το Yπουργείο Υγείας οι οικογενειακοί γιατροί

«Βατερλό» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ την προσπάθεια στελέχωσης του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με οικογενειακούς γιατρούς από το Υπουργείο Υγείας.

«Ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη, στην απαράδεκτη πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ, που προβλέπει απαξιωτικές αμοιβές για τους γιατρούς, σε ένα θολό εργασιακό τοπίο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χορήγησε 372 βεβαιώσεις, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά 91, για την κάλυψη 1.250 θέσεων στην Αττική. Το ποσοστό κάλυψης δεν ξεπερνά το 37% ,γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του νέου συστήματος τον ερχόμενο μήνα, όπως έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Υγείας, καθώς έχει δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα.

Πρόκειται για τη δεύτερη παταγώδη αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, μετά την αδυναμία στελέχωσης των ΤοΜΥ, για τις οποίες ήταν ανάλογα χαμηλό το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ο Έλληνας γιατρός μπορεί να μαστίζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση, ωστόσο έχει αξιοπρέπεια και δεν επιτρέπει να τον εκμεταλλευτούν αυτοί που οδήγησαν στη φτωχοποίησή του. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας είχαμε προειδοποιήσει ότι επιχειρείται να δομηθεί ένα θνησιγενές και ανεδαφικό σύστημα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας που προβλέπει χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες, ενώ αντιμετωπίζει τόσο τους ασθενείς, όσο και τους γιατρούς, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται», είπε σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος που ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλης.

Check Also

Θετική η απάντηση της Πολιτείας για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μέσω της Επιτροπής για το Clawback που δημιούργησε, έδωσε δυνατότητα στους …