Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. επίσημο μέλος της Pain Alliance Europe

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. επίσημο μέλος της Pain Alliance Europe

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Pain Alliance Europe (PAE) στο Βέλγιο, στις 19 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο του ετήσιου της meeting και της συνάντησης των μελών της με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι και επίσημα μέλος της Pain Alliance Europe.

Η PAE ιδρύθηκε το 2011 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Marina Harkin, Ευρωβουλευτής IRE, και σε αυτή συμμετέχουν 41 σύλλογοι ασθενών που σχετίζονται με τον χρόνιο πόνο, από 18 χώρες της Ευρώπης, εκπροσωπώντας πάνω από 350.000 ασθενείς.

Με βασικό όραμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων από Χρόνιο Πόνο στην Ευρώπη, η PAE και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των επαγγελματιών υγείας, των εργοδοτών, αλλά και του ευρέως κοινού για τον χρόνιο πόνο και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή του. Με αυτό τον τρόπο, φιλοδοξούν ότι θα εξασφαλισθούν έγκαιρη διάγνωση, υψηλές προδιαγραφές ποιότητας της αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου και υποστήριξη τόσο των νοσούντων, όσο και των μελών των οικογενειών τους.

O Χρόνιος Πόνος επηρεάζει περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και, ενώ έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε όσους υποφέρουν, παραμένει κακώς διαχειριζόμενη και ελλιπώς αντιμετωπίσιμη ασθένεια. Οι επιπτώσεις του είναι σοβαρές και αφορούν σε πολλά επίπεδα: κόστος υπηρεσιών υγείας, απουσία από την εργασία, απώλεια εισοδήματος, μείωση της παραγωγικότητας, οικονομική επιβάρυνση στην οικογένεια και τους εργοδότες, κόστος αποζημιώσεων, πρόωρων συντάξεων και δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας.

Η έλλειψη γνώσης και τα διάφορα ταμπού σχετικά με τις φαρμακευτικές ουσίες που πρέπει να χορηγούνται για τον πόνο είναι ένα βασικό εμπόδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση του πόνου. Δυστυχώς, όμως, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η εκπαίδευση για τη διαχείριση και την αντιμετώπισή του δεν βρίσκεται σε προτεραιότητα.

Check Also

Παιδικός και εφηβικός καρκίνος: 15 δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε

Προσφάτως, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: Launching the European Paediatric Cancer Community Manifesto: …