Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΕΠΙΟΝΗ: 2η ημερίδα «Φροντίζοντας τους Φροντιστές» τον Σεπτέμβριο

ΕΠΙΟΝΗ: 2η ημερίδα «Φροντίζοντας τους Φροντιστές» τον Σεπτέμβριο

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει, στις 28 Σεπτεμβρίου, στις 15:30, ημερίδα με θέμα «Φροντίζοντας τους Φροντιστές», η οποία εστιάζει στη δράση, τις προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανεπίσημοι φροντιστές ατόμων με χρόνιες νόσους.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον Εγκέφαλο, και θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Ψυχιατρικής, κος Γιώργος Χριστοδούλου, ο Δρ. Δημήτριος Κόντης, η Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου, ο κ. Παναγιώτης Χόνδρος από τη ΜΚΟ ΕΠΑΨΥ και ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου από τη ΜΚΟ ΕΔΡΑ.

Θα συμμετέχουν, επίσης, αξιόλογοι ομιλητές από το εξωτερικό, όπως ο κος Stecy Yghemonos, εκτελεστικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Eurocarers, η κα Miia Männikkö, πρόεδρος του ΔΣ της ομοσπονδίας EUFAMI, και ο Γερμανός Ψυχίατρος και φροντιστής Δρ. Reinhard Peuker.

Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία σε φροντιστές, όπως η κα Dragana Kistner από τη Γερμανία και η κα Stefania Buoni από την Ιταλία, να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να συζητήσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη φροντίδα ενός συγγενή με χρόνια νόσο.

Η ημερίδα διοργανώνεται με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή από την Τσεχία, κ. Tomas Zdechovsky, του πρώην ευρωβουλευτή, κ. Νίκου Χρυσογέλου, και της ευρωβουλευτή, κας Kostadinka Kuneva.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η πρώην Υπουργός Παιδείας και Υγείας, κα Μαριέττα Γιαννάκου.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Σημειωτέον ότι ο χώρος έχει χωρητικότητα 70 άτομα.

Εγγραφές στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1nu9fBTGyQDU8KjRJfSLmNNVRR36II4Sb5uPdmLbvUxw/edit

Χορηγοί επικοινωνίας:

http://www.psychologynow.gr, socialpolicy.gr και http://www.iatronet.gr 

Με την υποστήριξη των εταιρειών: Interamerican και Φαρμασέρβ – Lilly

Check Also

Ημερίδα ΠΙΣ για τις προσκλήσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Τηλεϊατρική

Με παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, και δη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και …