Αρχική / Επικαιρότητα / Εξαδάκτυλος: Πιθανή η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Εξαδάκτυλος: Πιθανή η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Στο ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο, εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι, ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν».  

Όπως σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, το νέο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, με την Ελλάδα να έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες. «Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν χθες, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής, αναφέροντας ότι η επαναφορά της χρήσης μάσκας είναι ένα μέτρο που εξετάζεται από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Check Also

Ημερίδα Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου περί Ιατρικής Ευθύνης

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας το θέμα της Ιατρικής Ευθύνης …