Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ενημερωτικό Περίπτερο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής στο Σύνταγμα, στις 30 Μαΐου

Ενημερωτικό Περίπτερο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής στο Σύνταγμα, στις 30 Μαΐου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, γνωστή ως World MS Day, που θεσπίστηκε κάθε χρόνο στις 30 Μαΐου, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) πραγματοποιεί τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη νόσο με σειρά δράσεων και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Στόχος του Μήνα Ευαισθητοποίησης είναι η ενημέρωση και η κατανόηση των προβλημάτων που προκαλεί η Σκλήρυνση κατά Πλάκας και η άρση του φόβου και των προκαταλήψεων που προκαλεί η ασθένεια.

Μεταξύ των δράσεων, ο ΣΑμΣΚΠ προγραμματίζει να λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο στο Σύνταγμα (κέντρο Αθήνας), και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού και Νίκης, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, από τις 09:00 έως 20:00, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και για να μεταδώσει το μήνυμα MS-Connections, το οποίο αποτελεί και το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης για τα έτη 2020-2023.

Η παγκόσμια καμπάνια MS Connections έχει σκοπό να αντισταθεί στα κοινωνικά εμπόδια που οδηγούν τους ανθρώπους που πάσχουν από Π.Σ σε μοναξιά και κοινωνική απομόνωση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, πλήθος επιστημόνων, ασθενών και των οικογενειών τους θα παρευρεθεί για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη χρόνια νευρο-εκφυλιστική νόσο και να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Το περίπτερο είναι ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας MERCK.

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων: Στόχος η ισότιμη πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) …