Αρχική / Επικαιρότητα / Εκτίμηση για 30.000 κρούσματα σήμερα

Εκτίμηση για 30.000 κρούσματα σήμερα

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, μετά τον χτεσινό εφιαλτικό αριθμό των 21.657 κρουσμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται στη μέχρι στιγμής καταμέτρηση.

Σύμφωνα με το OPEN, ήδη μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, είχαν καταγραφεί γύρω στις 20.000 νέα κρούσματα, οδηγώντας σε προβλέψεις που κάνουν λόγο μέχρι και για 30.000 κρούσματα.

Γ. Οικονόμου: Οφείλουμε να παρέμβουμε, γιατί τα δεδομένα άλλαξαν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σχολίασε ότι τα κρούσματα και η κοινή λογική επιβάλλει στον καθένα να πάρει τις αποφάσεις του, τροποποιώντας ενδεχομένως και κάποια σχέδια που είχε κάνει για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αναφερόμενος, δε, στις αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: «Καταβάλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μια τεράστια προσπάθεια να σώσουμε την περίοδο των Χριστουγέννων και, εν πολλοίς, το πετύχαμε. Εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα να συμβεί αυτό και τις επόμενες ημέρες. Οφείλουμε, όμως, να παρέμβουμε, καθώς τα δεδομένα άλλαξαν και τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν πάρα πολύ γρήγορα».

Σχετικά με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Οικονόμου είπε ότι προφανώς και θα υπάρξουν νέες οδηγίες, μετά και τον χθεσινό αριθμό κρουσμάτων. «Καταλαβαίνω ότι, μετά από δύο χρόνια, υπάρχει αυτή η κόπωση. Καταλαβαίνω ότι όλος ο κόσμος είναι στενοχωρημένος. Αλλιώς περίμενε τις γιορτές, αλλιώς τις είχε στο μυαλό του. Καταλαβαίνω τη δυσκολία και των επαγγελματιών. Πρέπει κάπου, όμως, να βάλουμε στην εξίσωση και την κοινή λογική. Εάν στο σπίτι μας θέλουμε να διασκεδάσουμε εκείνο το βράδυ, θέλουμε να αλλάξουμε τον χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή με τους φίλους μας, θεωρώ ότι και από την πλευρά των φίλων μας που θα έρθουν σπίτι μας, και από την πλευρά τη δική μας που θα τους καλέσουμε, ότι ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχουμε κάνει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για να είμαστε σίγουροι ότι δεν είμαστε φορείς του κορονοϊού, άρα δεν θα υπάρχει και ο κίνδυνος να τον μεταδώσουμε».

Αναφορικά με τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η πρόθεση και ο σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους: «Μέχρι τη 10η Ιανουαρίου θα έχουμε και άλλα δεδομένα στα χέρια μας και, προφανώς, θα έχουμε κι άλλες συνεδριάσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Αν χρειαστεί να πάρουμε κάποια πρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τον πιο αυστηρό διαγνωστικό έλεγχο, για να πάνε οι μαθητές με ασφάλεια στο σχολείο τους, θα το κάνουμε. Ενδεχομένως περισσότερα τεστ». Τόνισε, δε, πως όλο το προηγούμενο διάστημα τα σχολεία λειτούργησαν υποδειγματικά και, από τα 80.000 τμήματα, κατά καιρούς έκλεισαν λιγότερα από 200.

Check Also

Τι θα ισχύσει στα σχολεία σχετικά με τον κορονοϊό – Η ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση μετά το τέλος της …