Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΕΕΦαΜ: Στο πλευρό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για εθελοντική παραγωγή προστατευτικών ασπίδων προσώπου

ΕΕΦαΜ: Στο πλευρό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για εθελοντική παραγωγή προστατευτικών ασπίδων προσώπου

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) υποστήριξε την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Η εν λόγω υποστήριξη είχε τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης για την παραγωγή προστατευτικών ασπίδων προσώπου, οι οποίες διανεμήθηκαν σε δημόσιες υγειονομικές μονάδες και Σώματα Ασφαλείας της Ελλάδας και της Κύπρου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ατομικής προστασίας του προσωπικού.

Ειδικότερα, η Ε.Ε.Φα.Μ. παρείχε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το ποσό των €5.000 και κάλυψε μέρος των εξόδων για την αγορά πρώτων υλών για την παραγωγή προστατευτικών ασπίδων προσώπου.

Η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Γεώργιο Κ. Δ. Σαχαρίδη, και σε συνεργασία με την εταιρεία TED3D, παρήγαγαν συνολικά 10.000 ασπίδες προστασίας προσώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστική συμβολή στην υλοποίηση της δράσης είχαν επίσης ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, και ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ηλίας Καραμέτος.

Check Also

ΟΕΝΓΕ: Οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών – Ποια μέτρα ζητούν να ληφθούν άμεσα

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση των περιοχών που έχουν …