Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΕΕΚΕ: Ακόμα και προσφυγή σε ένδικα μέσα, αν υπάρξει νέα παράταση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΕΕΚΕ: Ακόμα και προσφυγή σε ένδικα μέσα, αν υπάρξει νέα παράταση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ) κάνει γνωστό ότι με το ΦΕΚ 2180/Β’/12-6-2018 δίνεται παράταση στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου έως τις 31/8/2018.

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση μετά και την περσινή, η οποία δόθηκε όταν έληξε η αρχική άκαρπη προθεσμία στις 30/6/2017, αφού το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των παλαιών προ ΕΟΠΥΥ ταμείων δεν είχε εξοφληθεί στους ιατρούς. Η πρώτη παράταση δόθηκε έως και τις 30/6/2018, η οποία επίσης δεν ήταν ικανή για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων. Από πλευράς ΕΟΠΥΥ, υπάρχει ακόμη ένα μέρος των οφειλών του ΤΑΑΠΤΓΑΕ που δεν έχουν εξοφληθεί.

«Είναι λοιπόν κατανοητό με ποιον τρόπο δημιουργούνται τα πλεονάσματα. Απλά με το να μην πληρώνει το κράτος τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες, αλλά φυσικά να απαιτεί από τους ίδιους να πληρώνουν τις δικές τους», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΕΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να πάψει να δίνει παρατάσεις για να καλύψει την αδυναμία των υπηρεσιών της και να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που είναι και προαπαιτούμενο από τους δανειστές.

Όπως τονίζει ο κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος, πρόεδρος της ΕΕΚΕ, η ένωση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προσφεύγοντας αν χρειαστεί και σε ένδικα μέσα, έτσι ώστε αυτή να είναι η τελευταία παράταση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα μέλη της.

Check Also

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατάχρηση αντιβιοτικών

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που συνιστά η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατάχρηση …