Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στη ΔΕΘ

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στη ΔΕΘ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ με δικό του stand, ώστε τα μέλη του να ενημερώσουν τους πολίτες και επισκέπτες του εθνικού εκθεσιακού φορέα για όλα τα φλέγοντα θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και για το πώς μπορούν να τα… προλάβουν. «Από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, εγκαινιάζεται μια νέα εκστρατεία ζωής στη μάχη για την υγεία, με τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή». Ταυτόχρονα και στην ιστοσελίδα του ΙΣΘ θα συμπεριληφθεί μια μεγάλη ενότητα για όλα τα θέματα πρόληψης, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, κ. Νίκος Νίτσας, έχει προσκαλέσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο stand του Συλλόγου στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ώστε να ενισχύσει με την παρουσία του τις άοκνες προσπάθειες του επιστημονικού κόσμου στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, και ώρα 14:30, θα γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΙΣΘ από τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια. Λίγο αργότερα, ο κ. Κικίλιας θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα υγείας στη Θεσσαλονίκη, σε σχετική σύσκεψη στον ΙΣΘ.

Ο κ. Νίτσας και με επιστολή του προς τα 8.700 μέλη του Συλλόγου, επισημαίνει ότι «πρωταρχική προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΙΣΘ είναι να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για την ανόρθωση του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος στην κοινωνία. Αυτή η αναγκαιότητα προκύπτει  και από την πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία to the point μεταξύ των μελών του ΙΣΘ. Ο στόχος είναι δύσκολος, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και αφορά όλους μας, στην καθημερινή επαφή μας με τους ασθενείς. Η επιτέλεση των στόχων αυτών επιτυγχάνεται και διαμέσου της βασικής υποχρέωσης του ΙΣΘ ως ΝΠΔΔ, που είναι  η ενημέρωση των πολιτών στα φλέγοντα θέματα δημόσιας υγείας».

Σημειωτέον ότι, εδώ και τρία χρόνια, ο ΙΣΘ διαβλέποντας τη διάδοση του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ξεκίνησε τη δράση ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ (#εμβολιαΖΩ), η οποία αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και υλοποιήθηκε με τις άοκνες προσπάθειες όλων των μελών του συλλόγου.

«Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και, για πρώτη χρονιά, ο ΙΣΘ θα έχει παρουσία με δικό του χώρο στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ. Η καμπάνια μας με τίτλο “Εκστρατεία Ζωής – Στη μάχη για την Υγεία είμαστε στην πρώτη γραμμήθα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις: Ενημέρωση για θέματα πρόληψης (Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ). Ενημέρωση για την αναγκαιότητα και ασφάλεια των εμβολιασμών (ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ). Ενημέρωση για τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος και όλων των καπνικών προϊόντων, καθώς και συμβουλές για την διακοπή τους (ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ)».

«Κάντε check in στο περίπτερο 15 και πάρτε μέρος στην εκστρατεία ζωής. Mιλήστε με τον γιατρό σας! Ακολουθήστε τις πρωτοβουλίες του ΙΣΘ. Γιατί αποστολή μας είναι η υγεία σας», προτρέπει το κοινό ο κ. Νίτσας.

Ο ΙΣΘ ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την αρωγή στις δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης τους εξής φορείς: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ& ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και την ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΘ (Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ)

Check Also

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης Υγείας στα σχολεία

Με κύριο στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση από τη σχολική ηλικία στην υιοθέτηση υγιεινού τρόπου …