Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία μέχρι το 2025 ο Ιαματικός Τουρισμός!

Δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία μέχρι το 2025 ο Ιαματικός Τουρισμός!

Στις σημαντικές προοπτικές για τη χώρα μας στην ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού, που πρόκειται να αποτελέσει μέχρι το 2025 τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο (μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη), αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ και ΕΛΙΤΟΥΡ, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στο 4ο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και κάλεσε την επίσημη πολιτεία, σε συστράτευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αξιοποίηση των 750 φυσικών μεταλλικών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες. Ωστόσο, σήμερα οι 696 από τις 750 πηγές της χώρας παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

Ο Ιαματικός Τουρισμός αναβαθμίζει τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες σε τόπους Υγείας και Ευεξίας, μοναδικούς για τους ταξιδιώτες του κόσμου, και η Ελλάδα σπεύδει να κερδίσει το στοίχημα της παγκόσμιας έκρηξης των Τουριστών Υγείας, που στη χώρα μας ανακαλύπτουν εκ νέου τον πρώτο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού της Αρχαιότητας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, συμπληρώνοντας: «Αποσκοπούμε στο να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως ένα από τα μεγαλύτερα θερμαλιστικά κέντρα της Ευρώπης. Θέλουμε να προσφέρουμε στην Αττική τη δυνατότητα να αποτελέσει σε διεθνές επίπεδο το σημείο της γης όπου θα μπορεί να θεραπεύεται ο παγκόσμιος ασθενής».

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με θέμα την «Επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης», διεξήχθη με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, υπό την προεδρεία του καθηγητή Δερματολογίας και προέδρου της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνου Κουσκούκη, και τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, εκπροσώπων ξένων πρεσβειών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγόντων του επιχειρηματικού και επενδυτικού τομέα της χώρας.

«Η επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής επιβάλλεται στην Ελλάδα, πρώτον από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο για εφαρμογή συμπληρωματικών θεραπειών, δεύτερον από την ένταξη των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και από την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών και για ιαματική θεραπεία, εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Κουσκούκης.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συνεχάρη τον Δήμαρχο Καμμένων Βούρλων-Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Ιωάννη Συκιώτη, λέγοντας ότι «δημιούργησε Σχολή Δημοτικής Ανάπτυξης στον Τομέα του Θερμαλισμού και πέτυχε να αναδείξει τον ιαματικό πλούτο της περιοχής στη συνείδηση του ελληνικού και διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού…».

«Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιμείνει, ώστε να μετατρέψουμε τις θερμαλιστικές περιοχές της χώρας και τις Ελληνικές Περιφέρειες σε μια αλυσίδα πιστοποιημένων σημείων Ιαματικού Τουρισμού, που θα παροτρύνουν τον Ταξιδιώτη να επαναλαμβάνει τις επισκέψεις στη χώρα μας για την αναζωογόνηση και την Υγεία του. Υποσχόμαστε η Αττική να μετατραπεί σε λίκνο Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Υγείας της 3ης χιλιετίας», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Check Also

Επιδημίες του χειμώνα: Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και, αντίστοιχα, και κατά του Covid- …