Αρχική / Επικαιρότητα / Γκάγκα: Εξετάζεται η λειτουργία ξενοδοχείων καραντίνας στα μεγάλα αστικά κέντρα

Γκάγκα: Εξετάζεται η λειτουργία ξενοδοχείων καραντίνας στα μεγάλα αστικά κέντρα

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέρθηκε στην ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενη στις επαναλοιμώξεις, οι οποίες επίσης έχουν αυξηθεί ραγδαία, η κα Γκάγκα σχολίασε ότι, από ό,τι φαίνεται, τα υποστελέχη της Όμικρον 4 και 5 «διαφεύγουν» και «χτυπάνε» και όσους έχουν ήδη νοσήσει. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες, με συμπτώματα πιο ήπια από εκείνα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, κυρίως πυρετό και πονοκεφάλους. Με αυτή την αφορμή, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνεται χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός και, κυρίως, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι, σε επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Ζαούτη, εκτίμησαν ότι βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας και ότι σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.

Ως προς την 4η δόση του εμβολίου, επανέλαβε ότι συνιστάται μόνο σε πολίτες με μεγάλη ηλικία και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Επιπρόσθετα, η κα Γκάγκα απάντησε αρνητικά σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ανοίξουν ξενοδοχεία καραντίνας σε νησιά με αυξημένο ιικό φορτίο, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο εξετάζεται μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα.

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με την άρση της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αρκέστηκε μόνο να πει ότι «είναι κάτι που συζητείται».

Check Also

COVID-19 και εξάρσεις λοιμώξεων αναπνευστικού – Το «ανοσιακό χρέος» της πανδημίας

Με το τέλος της πανδημίας παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων αναπνευστικού από διαφόρους λοιμογόνους παράγοντες, όπως …