Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Γεγονός οι πρώτες νευροχειρουργικές και αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις στο Γ.Ν. «Σκυλίτσειο» Χίου

Γεγονός οι πρώτες νευροχειρουργικές και αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις στο Γ.Ν. «Σκυλίτσειο» Χίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Γ.Ν. «Σκυλίτσειο» στη Χίο, στις 7 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά από τον Τομέα της Χειρουργικής (συγκεκριμένα της Αγγειοχειρουργικής) και από τον Τομέα της Ακτινολογίας του επεμβατικού Ακτινολόγου του Νοσοκομείου, επέμβαση που αφορά Ενδαγγειακή Αποκατάσταση Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής (ΕVAR).

Την ίδια ημέρα, στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε και η πρώτη νευροχειρουργική επέμβαση – συγκεκριμένα Χειρουργική Αντιμετώπιση Υποσκληρίδιου Αιματώματος Εγκεφάλου, με πλήρη επιτυχία.

Ο Αγγειοχειρουργός του Νοσοκομείου ανέλαβε υπηρεσία στις 20 Δεκεμβρίου 2016, ενώ στις 3 Οκτωβρίου 2017 ανέλαβε υπηρεσία ο Επεμβατικός Ακτινολόγος, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί έτσι η ομάδα για την πραγματοποίηση της παραπάνω επέμβασης. Στις 25 Οκτωβρίου 2017, το Νοσοκομείο απέκτησε και Νευροχειρουργό.

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και η Νοσηλευτική Υπηρεσία συνεργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του επιτυχούς αποτελέσματος. Εξαιρετική υπήρξε η αρωγή του ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που πλαισίωσαν την αγγειοχειρουργική και την νευροχειρουργική ομάδα με υπευθυνότητα και άκοπη εργασία.

Καταγράφεται, λοιπόν, με περίσσεια χαρά στα ενεργητικά επιτεύγματα του επαρχιακού, αλλά δυναμικού Νοσοκομείου μας η επιτυχημένη πρωτιά στην ιστορία του Ιδρύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Check Also

Γεωργιάδης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης: «Αυτό είναι το ΕΣΥ που φθίνει;»

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας …