Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βασίλης Κοντοζαμάνης: Μέσω σουπερμάρκετ η διανομή των self tests σε Αχαΐα και Αττική

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Μέσω σουπερμάρκετ η διανομή των self tests σε Αχαΐα και Αττική

Tη σπουδαιότητα του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self tests σε ομάδες του πληθυσμού, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, για να αναφερθεί στην συνέχεια στο “μπλόκο” που έθεσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αχαΐας και Αττικής.

“Σήμερα, 2 φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει να μη συνεχίσουν τη διάθεση των self test προβάλλοντας είτε ανόητες δικαιολογίες είτε ανυπόστατα επιστημονικά δεδομένα που πλήττουν την αξιοπιστία των τεστ και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι, τα self test πληρούν αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές και μελέτες έχουν καταδείξει την αξιοπιστία τους.
Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να προφυλάξει τους συμπολίτες μας από τη διασπορά και τη μετάδοση του κορονοιού. Και δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν δικαιούχο ακάλυπτο”, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, ανακοινώνοντας τη διάθεσή των self tests μέσω σουπερμάρκετ.
“Ανακοινώνουμε λοιπόν ότι, για την περιοχή της Αχαϊας όπου ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος έχει αποφασίσει την αναστολή διάθεσης self test η Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικό κανάλι, τα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Υπάρχει ήδη συμφωνία με τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.
Επίσης, η εφοδιαστική αλυσίδα των
self test μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό των όσων φαρμακείων στην Αχαϊα  επιθυμούν να τα διαθέτουν.
Προετοιμαζόμαστε δε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και στην Αττική εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των self test στους πολίτες.
Είμαι βέβαιος ότι η στοιχειώδης ευθύνη θα υπερισχύσει των όποιων συνδικαλιστικών πρακτικών.
Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Μόνο ενωμένοι και με ομαδική δουλειά θα τα καταφέρουμε. Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τον πληθυσμό και να διασφαλίσει την πρόσβαση στα self test. Αυτό και κάνουμε”, τόνισε.

Τέλος τα self tests για τους εμβολιασμένους

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των self test και τους επόμενους μήνες για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό και οι νέοι 18-30 ετών, με εξαίρεση από τις ομάδες αυτές αυτών που είναι εμβολιασμένοι.

Check Also

Γεωργιάδης: «Δεν σκοπεύουμε να καταργήσουμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαρτίου, στην τελετή εγκαινίων των νέων …