Αρχική / Επικαιρότητα / Α. Σκέρτσος: Κατάργηση των sms από μέσα Μαΐου – Υπό μελέτη σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμό

Α. Σκέρτσος: Κατάργηση των sms από μέσα Μαΐου – Υπό μελέτη σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμό

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Προανήγγειλε, επίσης, ότι οι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες θα συμπεριληφθούν στη δωρεάν παροχή των self tests.

Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, είπε και αναφέρθηκε στο σχέδιο υπό μελέτη για κατ’ οίκον εμβολιασμό ατόμων από 80 έως 89 ετών.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο», είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι «αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με AstraΖeneca».

Ως προς τον ενήλικο πληθυσμό, την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25%, ενώ το 10% (από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη) έχει κάνει και τη δεύτερη. Επιπλέον, επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με «χιλιάδες 30ρηδες να κλείνουν ραντεβού».

Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού, ενώ ήδη «βλέπουμε αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Check Also

Αύξηση της τιμής των self test, rapid test και PCR test μετά την προσθήκη 6% ΦΠΑ

Αυξάνονται οι τιμές των self test, rapid test και των μοριακών τεστ (PCR), αφού πλέον …