Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Από τις αρχές Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των Ο4 και Ο5

Από τις αρχές Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των Ο4 και Ο5

Από τις αρχές Οκτωβρίου θα μπορούν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 ετών με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού O4 και Ο5, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη για τη «μη καταβολή αμοιβών απασχολούμενων στα Εμβολιαστικά Κέντρα», όπου τέθηκε και το θέμα των αναμνηστικών εμβολίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, αυτή τη στιγμή οι πολίτες εμβολιάζονται με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Ο1 και στόχος είναι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου να είναι στη διάθεσή μας και τα εμβόλια κατά της Ο4 και Ο5, προκειμένου να αρχίσουν να εμβολιάζονται οι ευάλωτες ομάδες και οι πολίτες άνω των 60 ετών. Όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, παρά τη διάθεση της παραγωγού εταιρείας να εξαντληθούν πρώτα τα εμβόλια κατά της Ο1, πέρασε η πρόταση Ελλάδας και Κύπρου στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ να σταματήσει η διάθεση των εμβολίων κατά της Ο1, μόλις κυκλοφορήσουν τα εμβόλια κατά των Ο4 και Ο5.

Check Also

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αρωγός στο πολύτιμο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη …