Αρχική / Επικαιρότητα / Ανοίγει το βράδυ η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση στους 5,5 μήνες

Ανοίγει το βράδυ η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση στους 5,5 μήνες

Σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, έγκαιρου προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19 για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση. Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Κατά το χθεσινό του μήνυμα στους πολίτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών θα παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα υπάρξει περιθώριο ενός μήνα για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

Check Also

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση στις ηλικίες 30 – 59 ετών

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πλατφόρμα για …